RecenzeVyzkoušení a ohodnocení zajímavých věcí

IMG 20161101 153410

 

Technikálie:

kůže svršku: Galluser Juchten 3,2 - 3,5 mm. 

vnitřek boty: kůže

výška: 20 cm

délka podrážky: 30,8 cm

šířka podrážky: 10,5 cm

vnitřní délka, délka stélky: 28 cm

váha jedné boty: 1 244 g

velikost: 10

Výrobce Gronell

 

Takto přijely ze světa:

A už se suší po pečlivém umytí a dodání základních živin:

A tady jsou připraveny na cestu do světa, kde nachodí ještě spousty km:

 

Komentáře   

Petr
+1 # Odp.: Gronell StelvioPetr 2016-11-12 02:34
Dobrý den,
chtěl bych se Vás zeptat, kde jste boty kupoval?
Předem děkuji za odpověď.
Petr Málek
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
Festovní věci
0 # Odp.: Gronell StelvioFestovní věci 2016-11-12 07:16
Zdravím.
Děkuji za otázku.
Existují na internetu spousty míst, kde se dají koupit kvalitní věci, za rozumné peníze. Konkrétně, tyto boty, jsem s velkým štěstím, koupil na Ebay.
Tom
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
Jan
0 # Odp.: Gronell StelvioJan 2016-11-29 00:13
Dobrý den!
Jsou ještě tyto boty k prodeji a případně za jakou cenu?
S pozdravem Jan Stodola
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
Festovní věci
0 # Odp.: Gronell StelvioFestovní věci 2016-11-30 08:32
Zdravím.
Boty jsou už prodány.
S pozdravem.
Tom
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
Tomáš
0 # Odp.: Gronell StelvioTomáš 2016-12-05 18:29
Musím pochválit stránku, opravdu moc pěkné recenze na kvalitní boty a věci, ktreý mají duši.
Chtěl bych se zeptet jestli se dá tenty model bot koupit v ČR? přípdaně za jakou cenu?

Děkuji

Tomáš
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
Festovní věci
0 # Odp.: Gronell StelvioFestovní věci 2016-12-06 07:04
Zdravím. Děkuji za pochvalu, jsem rád, že se stránky líbí.
V ČR se boty dají koupit: namche.cz/ . Je třeba se s nimi domluvit na dovozu. Cena bude kolem 11 000 Kč,
Přeji pěkný den.
Tom
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
Jirka
0 # DotazJirka 2016-12-12 09:43
Prosím tě, mohl bys mi říct jaký rozdíl vidíš mezi nošením kožené pohory a klasických membránovek a jakou máš zkušenost s voděodolností (mokrá tráva, déšť, sníh, bláto, průchod vodou, apod.). Díky a hezký den.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
Festovní věci
0 # Odp.: DotazFestovní věci 2016-12-13 20:15
Ahoj.
Děkuji za dotaz.
Membrána je taková náhražka kvalitní kůže, takové šidítko :-(
Zkusím to vysvětlit.
Boty z textilu, nekvalitní kůže u kterých se chce voděodolnost, sama o sobě toto nezaručí, proto výrobci vymysleli, že do boty dají membránu, která tuto voděodolnost zaručí. Pokud membrána funguje, tak opravdu do bot se voda nedostane. Ta je ve svršku boty a mezi membránou a svrškem. Zároveň pot z nohou membrána pustí ven a tím pádem se nohy moc nepotí. Tolik teorie.
Praxe je taková, že membrána se velmi rychle rozláme, a čím měkčí boty, tím rychleji. Při chůzi dochází k ohybu boty v stejném místě a membrána se také pořád ohýbá v jednom místě, zároveň není v botě pevně fixovaná, jako třeba v oblečení, takže se i mechanicky poškozuje. Toto může nastat za 200 km nebo třeba i za 500 km. je to individuální.
Ohledně paropropustnosti. Pokud je bota nová a suchá tak to funguje. Problém je ve chvíli, když svršek boty se promočí a voda se dostane k membráně. To zabraňuje páře z noh vyjít ven a pot zůstává v botě. Dále membrána se zanáší potem, prachem, špínou, oleji a kondicionéry na boty, nebo i voskem a impregnací. Takže pomalu ztrácí paropropustnost.
Takže po cca 200 km. mají v sobě boty vrstvu (membránu) která propouští vodu a zhoršuje paropropustnost...zhoršuje vlastnosti bot.
Kožené boty, aby byly funkční, tak musí být ušity z kvalitní kůže. FullGraim 3 mm a více. To zajišťuje, že kůže je plnohodnotná a má nejdůležitější části, které nejsou seříznuté a použité třeba na kvalitní rukavice, nebo na potahy auta. Takové boty stojí 5 000 Kč a více. Kůže drží pohromadě, dokáže propouštět páru z bot ven a zároveň dokáže dlouho odolávat vodě. Kvalitní kůže je od výroby impregnována a stačí jen čistý kondicionér na udržování její vláčnosti. Lze použít i impregnaci Limmer, nebo moje), ale zastudena, aby nevnikla hluboko do kůže, neucpala ji a nezničila. Boty z takové kůže v mokré trávě,sněhu dokážou odolat třeba celý den, nasají sice do sebe vodu, ale nohy jsou v suchu. Určitě nedokážou, to co umí nové boty s membránou (dokud membrána funguje), udržet nohy v suchu i celé dny. Zároveň jsou takové boty těžší, než boty z membránou.
Moje zkušenost je, že boty kožené bez membrány, které jsem koupil v ČR jsou na nic a voděodolnost jde zaručit jen napuštěním bot zatepla voskem, což z nich udělá gumáky a velmi rychle kůži zničí - začne se lámat. Kvalitní boty jsem si musel koupit v zahraničí (Dallpé, Limmer, Meindl Super Perfekt, Pivetta, Fabiano, Gronell....)
Ono je to o tom, co člověk od bot očekává.
Pokud hledám špičkovou funkčnost (omezenou dobu), lehkost, vzhled, pohodlí a nevadí mi třeba 2x do roka kupovat boty....tak bych doporučil boty s membránou.
Pokud hledám boty na celý život, nevadí mi že jsou těžší, nevypadají módně, až časem jsou pohodlní - po rozšlápnutí (u bot na míru toto odpadá), jsem ochoten do nich investovat na koupi, musí se o ně starat a jsem smířený s tím, že třeba po dvou dnech a více, můžou být mokré....tak doporučuji celokožené boty bez membrány (pozor na kvalitu. V ČR jsem takové kvalitní boty neviděl prodávat).
Potom je tu samostatná kategorie bot, které v sobě spojují výhody obou bot. A to boty Lundhags, nebo Jorn Jensen, ale to je na jiné povídání.
Pokud tě napadne se na něco zeptat, tak klidně napiš, snad se mi vše podařilo vysvětlit.
S pozdravem
Tom
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
Lukáš
0 # Boty ze zahraničíLukáš 2019-03-06 20:16
Ahoj,

měl bych zájem právě o takový boty, jak tu popisuješ, není ale problém, že pokud je objednám ze zahraničí tak si je nemůžu předem vyzkoušet? Nerad bych boty pořád objednával a vracel... Ale tak nějak doufám třeba v odpověď že "celokožené boty se přizpůsobí noze a nemusí tedy ze začátku sedět dokonale". Přemýšlím jestli to prostě risknout a kdyžtak poslat zpátky... Měl bys radu? Děkuji.

Zdraví

Lukáš
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
Festovní věci
0 # Odp.: Boty ze zahraničíFestovní věci 2019-03-07 04:37
Zdravím.
U celokožených bot bez gumové obsázky se opravdu bota přizpůsobí. Nejdůležitější je správná délka boty. Bota se do délky těžko natahuje. Na šířku by měla sednou alespoň přibližně. Určitě není dobré na úzkou nohu dát boty, které se šily na širokém kopytě a naopak. Takže bych se doptal výrobce. Jestli šije na široké, úzké, středně široké nohy. Čím hůře sedne bota na šířku a pokud je z kvalitní, tlusté kůže, tím hůře se budou přizpůsobovat. Navíc Gronell Stivo je horská bota a ta je dost tvrdá. Někdy nepomůže ani rozšlapávání a musí se bota roztáhnout na roztahováku (botaservis.eshopza100.cz/.../).
Pokud bude zase bota široká a noha úzká, tak půjdou boty dotáhnout, ale nemusí se to podařit. Navíc, pokud se bota stahuje, nebo roztahuje až moc, tak to pro ni není dobré, protože se materiál namáhá směry a způsobem s kterým se při výrobě nepočítalo a může dojít k poškození boty, nebo nohy.
Třeba u bot Dallapé Stivo z GalloJuchten 3mm, jsem neměl problém a boty se krásně přizpůsobily. Mám širokou nohu a boty jsou na úzké až středně široké nohy.
Tak nevím, jestli jsem pomohl.
Klidně se doptej.
Tom
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat

Přidat komentář

Bezpečnostní kód
Obnovit